dimecres, 21 de novembre de 2012

Sortida a veure l'Art Vigent

Avui hem anat amb mig grup al Museu Tomàs Balvey a veure l'exposició de l'Art Vigent.

Ens ha agradat molt i l'hem trobat molt interessant.

A més ens hem trobat que era la setmana de la ciència i hi hem torbat coses que ens han interessat molt.

Mireu algunes fotos:


Aquí hem vist com els tres colors primaris (que tots tenim clars des de l'any passat amb en Pere Vellès, i els noms dels grups de tallers) al girar ràpid ens generaven nous colors. 
Ens estan venint unes ganes d'anar al Cosmo Caixa!


Hem vist una maqueta d'energies renovables. Hi veiem l'energia generada pel vent (eòlica), per l'aigua (hidràulica), pel sol (solar) i per l'escalfor de la terra (geotèrmica) . En Pau ja ens ho havia explicat a classe. Té a veure amb els volcans!
Dins la terra hi ha diferents capes i sabem que com més endins anem, més calent està.


Aquesta és la primera obra del Xavier Escribà on va decidir pintar les teles.
Però el que ens ha cridat més l'atenció és que on informava de com es deia hi havia una MULTIPLICACIÓ! La Marina ha vist que hi posava 30x30. Després ja hem vist que eren les mesures i que per això tenia forma quadrada.També ens hem adonat que el Xavier Escribà aprofitava els oblits per a fer art. A la classe dels tucans podríem tenir un bon grapat d'artistes :)


Entrem al "taller" del Xavier Escribà i veiem una obra el procés feta amb pintura acrílica transparent i cendra dels incendis que aquest estiu van passar a l'Empordà.
Veiem que a sota la bola hi ha "estalactites" de pintura, i que entre les cendres hi ha fulles de pi, trossets de carbó...


Aquí l'artista té una altra obra el elaboració. Ha començat a pintar capes de pintura, però veiem que encara n'hi falten per a posar-ne tantes com anys té.
Ens adonem que hi té roba per a pintar, guants, que anota coses a les fustes (i que també hi ha una multiplicació de 3 nombres que ja no sabem d'on és. Els quadrats tenen 2 nombres... al final els adonem que la nostra esquena hi tenim un cub penjat i que per a tenir 3D necessitem 3 mesures: la llargada, l'amplada i la profunditat).

La setmana vinent hi anirem amb l'altra meitat de la classe, però necessitem algun pare o mare que ens acompanyi! L'Alícia us dirà que segur que s'ho ha passat molt bé, que és molt interessant. Va, animeu-vos!!

I per a qui estigui interessat amb anar a les activitats de ciència... són molt recomanables!!
Aquí hi teniu la informació!


ACTIVITAT FAMILIAR: LA MÀGIA DE LA CIÈNCIA
Dissabte 24 de novembre a les 18 h
Diumenge 25 de novembre a les 11.30 h
A càrrec de Joan Conchello, mestre especialista en divulgació científica
Amb la col·laboració de Cosmocaixa.
Per a nens i nenes a partir de 8 anys
Activitat gratuïta. Cal reserva prèvia trucant al 938 713 070

UNA ACTIVITA PER A PETITS I GRANS ON ES FARAN TASTETS DE CIÈNCIA I EXPERIMENTS A L’ABAST DE TOTHOM.

El proper dissabte 24 de novembre  i diumenge 25 de novembre, el Museu Arxiu Tomàs Balvey ha programat una nova activitat familiar, per tal d’apropar la ciència més quotidiana tant a petits com grans i experimentar amb  fenòmens físics i químics.

La proposta és un taller per descobrir el fascinant món de la ciència  a través de l’experimentació de fets quotidians. De la mà de Joan Conchello, mestre especialista en divulgació científica, els nens i les nenes podran experimentar amb fenòmens sorprenents per entendre els conceptes bàsics de la física especialment pensats per poder gaudir-ne en família.

Descobriran d'una manera amena i divertida com l'energia es transforma en treball mecànic, com el moviment de l’aire a l’atmosfera influeix en el clima o com es transforma l'energia mecànica en energia elèctrica, etc.

Els temes centrals de l'edició d'enguany de la Setmana de la Ciència, són l'energia sostenible, la neurociència i l'envelliment actiu amb motiu de la celebració, aquest 2012, de l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a Tothom, l'Any Europeu per a l'Envelliment Actiu i l'Any de la Neurociència.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca ila Innovació. Podeu trobar més informació a http://www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia/ ihttp://obrasocial.lacaixa.es

Més informació
Museu Arxiu Tomàs Balvey – Casal Dr. Daurella
C. Dr. Daurella, 1 08440
Tel.: 93-871.30.70

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada